Petra 2017-07-07T08:18:43+00:00

Over Petra:

Petra heeft het vermogen om door haar positieve en energieke uitstraling mensen in beweging te krijgen. Zij laat ze bewuster naar zichzelf kijken en focust hiermee op ieders authentieke uitstraling. Ze heeft haar werkcarriere in de dienstverlenende sector doorgebracht. Eerst een tiental jaren als management assistent voor managers en directeuren. In deze functie kon zij haar organiserende talenten kwijt. Later is zij over verre grenzen gegaan en heeft zij als business class stewardess bij de KLM 11 jaar op “hoog niveau” met haar persoonlijke presentatie en service de kwaliteit voor de maatschappij gewaarborgd. De laatste 10 jaar werkt zij voor het Horizon College en heeft zij jongeren gecoacht op weg naar een stage- of arbeidsplaats. Daarnaast heeft zij in samenwerking met zelfstandig ondernemers MBO 4 studenten begeleidt tijdens het project “Jong Ondernemen”. Vanuit deze ervaring is het ondernemerschap in haarzelf getriggerd.

De stap naar ondernemerschap:

Mede door haar persoonlijke “life events” heeft zij een andere focus in haar eigen leven ontwikkeld. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat zij sinds mei 2016 haar eigen bedrijf “Imago Inspirator” is gestart. Het bedrijf richt zich op het ontdekken van jouw persoonlijke kwaliteiten op weg naar een positief zelfbeeld waardoor je zelf je zelfvertrouwen en imago versterkt. Petra heeft als Imago Inspirator haar eigen creatieve kant ontdekt en weet hierdoor zelf te stralen en positieve energie door te geven. Dit doet zij bij haar klanten 1 op 1 maar ook voor grotere groepen in de vorm van trainingen en clinics.

Als Imago Inspirator werkt zij aan het beeld dat iemand of een bedrijf van zichzelf neerzet, de eerste indruk. Door haar levens- en werkervaring, kennis en bezieling is het vuurtje in haarzelf aangewakkerd om mensen en bedrijven positief te laten werken aan het versterken van hun imago en daarmee te “Focussen op uitstraling”.

Liefdevolle inspiratie:

Haar gezin met haar man Sjoerd en zonen Bob en Joost zijn grote inspiratiebronnen achter de vrouw die Petra is. Zonder hen had zij geen inzichten over zichzelf op gedaan en was ze nooit zover gekomen om deze verdieping te zoeken en de stap te gaan zetten. Hier is zij ontzettend dankbaar voor. Haar moederschap staat naast het ontwikkelen en voeren van haar eigen bedrijf  hoog in het vaandel.  Door het leven heen zijn er familieleden geweest die Petra hebben gespiegeld om vooral ook aan zichzelf te denken, dat was altijd wel een dingetje, ze is een gever! In gedachten hoort zij deze mensen nog geregeld de wijze lessen herhalen. Ze zijn er namelijk niet meer bij en ook dat heeft haar denken beïnvloed; het leven gaat snel, het is de kunst om eruit te halen wat erin zit. Doe waar je goed in bent, laat zien wat je kan. Werk aan je binnen- en aan je buitenkant en pak de regie over je leven.

“Je moet jezelf daar neerzetten waar je jezelf hebben wilt en ‘t liefst nog twee treetjes hoger!”

Ik weet dat het werkt!

Petra Rijk, Imago Inspirator

Referenties

Petra raakte mij als spreekster. Zo puur, rustig en krachtig. Zij is een enorm bijzondere vrouw die haar enthousiasme makkelijk weet over te brengen.

Glancy van der Elst, directeur Dresscoach opleidingen

Ik heb genoten van de avond en jouw training, je had een mooie presentatie! Zo leuk dat ik er nauwelijks door kon slapen.

Angélique Goutier, procesbegeleider/innovator, Gemeente Hoorn

Ik vond “Zoom In” een super training. Interessant, inspirerend, leerzaam en afwisselend. Jij was een zeer aantrekkelijke (practice what you preach) en rustige trainer. Je bracht het duidelijk en met passie. Je inleiding vond ik heel sterk en je persoonlijk verhaal raakte me.

Barbara Aalpol, Balance Your Work

Leuk onderwerp, lekker interactief, leuk om mee te doen en ik heb resultaat: een telefoon vol foto’s. Ik voelde me gelijk op mijn gemak, je bent een prettige trainer. Je bent fijn in de omgang en je eigen uitstraling past helemaal bij het verhaal. Mooi hoe je je kwetsbaar opstelt. Ik vind het sterk en persoonlijk.

Rob Tummers, Trainer sales - communicatie - NLP

Ik heb Petra leren kennen als een warme persoonlijkheid die haar hart op de juiste plaats heeft zitten. Iemand die weet waar ze over praat als het gaat om “Focus op jouw uitstraling”. Als Petra voor je staat en een presentatie geeft staat er ook iemand! Ze neemt je mee in haar verhaal en weet je te inspirerend.

Annemarie Landman-Lodder, Senior Relatiebeheerder De Amersfoortse Verzekeringen